torsdag 24. juli 2008

Tomater for en vakker hud

Fargestoffet lykopen, som gjør tomaten intens rød, er en kraftig antioksidant. Dette fargestoffet gir huden vår beskyttelse i solen. I følge programmet "Sannheten om mat" som sendes på NRK, gir lykopen beskyttelse mot solens stråling. Skadene ved stråling ble redusert med rundt 30 % på testgruppen. Tomater er selvsagt ikke et alternativ til å bruke solkrem, men solkrem gir oss heller ikke fullgod beskyttelse. Jeg følger Ole Brum og sier: "Ja takk, begge deler". *Flire* Ved å beskytte oss mot strålingen unngår vi ikke bare den umiddelbare skaden som er solbrenthet, men det vil også gi beskyttelse mot hudkreft og for ikke å snakke om de grusomme rynkene.
En tomat om dagen er altså ikke bare godt for magen, men gjør godt for innpakkingen også.

Som trøst for de som ikke liker tomater i sin naturlige runde variant. Det er faktisk en fordel å velge tomatjuice, kokte tomater og tomatpurre framfor ferske, ubehandlede tomater. Da blir opptaket av lykopener i kroppen mye høyere. (ref. www.forskning.no/) Videre kan forskning.no fortelle oss at "Tomater i kosten motvirker prostatakreft (veldig nytting for Lipgloss Girls *knegg*) og LDL-oksidering, og senker kolesterolet og blodtrykket."

Beste måte å få i seg nok tomater? Vel, pizza med en god pizzasaus basert på tomater er vel et godt alterantiv. Men, enda bedre er det vel kanskje med en aldri så liten Blody Mary.

Ingredienser:
4 cl vodka
1 cl friskpresset sitron
1 dæsj Worcestershire sauce
3-5 dråper Tabascosaus
3-5 dråper Tabasco grønn peppersaus
10 cl fersk tomatjuice
Is
Sitronskive, selleristilksalt og pepper etter eget ønske

Fyll et sort highball glass med is. Ha i vodka, sitronsaft, tabasco og topp med frisk tomatjuice. Rør rundt. Serveres med en selleristilk som rørepinne

/Kari

1 kommentar:

cammie sa...

Bloody Mary ja... jeg så på at en kollega drakk det på julefesten i januar - det er det nærmeste jeg har vært *flire*